Športno poletje

120820111194-OptimizedŠportno poletje je projekt, s katerim želimo v času poletnih počitnic mladini omogočiti kvalitetno preživljanje prostega časa v obliki koordiniranih športnih aktivnosti. Prvič je bil izveden leta 2005 v Črnomlju. Ker je bil projekt izjemno dobro sprejet, so se v Mladinskem centru Bit odločili, da program leta 2006 razširijo tudi v Semič. V Semiču je bila takrat mladina prepuščena sama sebi, tvegane oblike vedenja pri mladih pa so bile v tistem času v Semiču precejšnje.

Že od samega začetka je ŠD Partizan Semič tesno sodelovalo z Mladinskim centrom Bit pri pripravi in organizaciji projekta. Po treh letih sodelovanja smo se odločili, da bomo poleti 2009 projekt izvajali samostojno.

Naš cilj je razvoj športa za vse, še posebej za mlade. Med njimi jih vse več išče rešitev v drogah, mi pa smo prepričani, da je bolje izbrati šport. V njem lahko sproščajo svojo energijo, spoznavajo sebe in druge na pozitiven način. Z boljšo telesno in psihično kondicijo je vsakdo lažje kos vsakodnevnim stresnim situacijam. Projekt ponuja športne dejavnosti, ki jih mladi s pridom lahko izvajajo na ulici, igrišču, dvorišču v svojem prostem času. Vsebine programa pa so zajete iz posameznih športnih panog in šolskih vadbenih programov s ciljem ohranjati in izboljševati psihofizične sposobnosti, družiti se in v vadbi uživati.

šp1-OptimizedS projektom Športno poletje smo igrišča oživeli tako, da smo jih infrastrukturno opremili za športe, ki so primerne za tovrstno lokacijo. Izvajal se je v naslednjih osnovnih športnih panogah: košarka, nogomet, odbojka, floorball hokej, rolanje, ples, namizni tenis, badminton, balinanje, pikado. Popestrili pa smo ga še z raznimi družabnimi igrami, likovnimi ter glasbenimi delavnicami.

Ob vikendih smo organizirali turnirje v različnih športnih igrah.

Projekt se začne prvi ponedeljek julija in zaključi zadnji vikend v avgustu, z zaključno prireditvijo.

Vabljeni!

Nastopajoči na Zaključku športnega poletja:

aaaakkk

 

                                                         

                                                                    

  • 2007 -ESF, Desert Fox, Tabu
  • 2008 – Red Five Point Star
  • 2009 – Trio Oko, Zablujena generacija, Tinitus
  • 2010 – Gringos Haciendas,   Kill Kenny, Miran Jelenič in Sergej Čas, Psihomodo pop
  • 2011 – Crossfire, Jinx, CoverLover
  • 2012 – Dan D – tiho
  • 2013 – Lollobrigida, Alya, Muff
  • 2016 – Dan D, Jardier, Sandra Erpe

Že od leta 1952